Moja ratna priča (15.11.2019.)


U Gradskoj knjižnici Oroslavje održano je predavanje knjige dr. Vesne Oršulić "Moja ratna priča" kojim smo završili Mjesec hrvatske knjige. Temom ove knjige dr. Oršulić podsjetila nas je na ratne dane kojih se u ovo vrijeme posebno prisjećamo obilježavanjem Dana sjećanja na žrtvu Vukovara. Autorica je svoju ratnu priču odlučila podijeliti sa svojim čitateljima mnogo godina kasnije napominjući pritom važnost pisanja i pričanja o Domovinskom ratu, osobito onih koji su u njemu sudjelovali. Smatra kako je iznimno važno svoje emocije pretočiti na papir i na taj se način osloboditi strahova i problema koje nosimo duboko u sebi.
Podijelila je i nekoliko priča s ratišta, s obzirom da je kao ratna liječnica koja se pridružila dragovoljnoj vojnoj postrojbi iz Zagreba - Štraserima sudjelovala u ratnim operacijama Domovinskog rata. 

Dr. Vesna Oršulić supruga je i majka četvero djece koja živi i radi u Novoj Gradiški u svojoj ordinaciji obiteljske medicine. Uspješno piše kratke priče široke tematike. Na natječaju Muzeja anđela u Varaždinu 2016. godine dobila je prvu nagradu za kratku priču "Možda ipak postoje", a 2017. za priču "Pojava anđela".