3. Haiku kraj mogile (30.11.2019.)


U subotu, 30.11. u Gradskoj knjižnici Oroslavje održan je finale literarnog natječaja "Haiku kraj mogile" 2019. koji je okupio stotinjak velikih i malih pjesnika iz cijele Hrvatske. Organizator natječaja je Gradska knjižnica Oroslavje, a natječaj je realiziran u partnerstvu s Gradom Oroslavjem, pod pokroviteljstvom Krapinsko-zagorske županije i medijskim pokroviteljstvom Radio Stubice. Tema natječaja bila je Most.

Organizator je bio iznimno zadovoljan odazivom pjesnika svih uzrasta: na natječaj je ukupno pristiglo tristotinjak radova u 5 kategorija, a bilježi se i značajno međunarodno učešće. 

U kategoriji Hajge, 1.-4- razred osnovne škole najuspješniji je bio rad učenice Simone Zukanović iz Osnovne škole Novska.

U kategoriji Hajge, 5.-8. razred osnovne škole pobjedu je odnijela Lara Grbac iz Osnovne škole Vežica, Rijeka.

U kategoriji Haiku, 1.-4. razred osnovne škole najbolja je bila Mia Zimet, Osnovna škola Antun Nemčić Gostovinski, Koprivnica, Područna škola Reka. 

U kategoriji Haiku, 5.-8. razred osnovne škole, pobijedio je Aron Margitić, Osnovna škola Vežica, Rijeka.

U kategoriji Haiku, odrasli/standard pobijedila je Karmen Jurčević iz Samobora, u kategoriji odrasli/kajkavski prva je bila Grozdana Drašković iz Huma na Sutli, dok je u kategoriji Haiku, odrasli/strani autori najbolji bio Midhat Hrnčić iz Bosne i Hercegovine.

U kategoriji Haiku na zadanu fotografiju među osnovnoškolcima najuspješniji je bio Aron Margitić, a među odraslima Boris Nazansky iz Zagreba.

Kompletni rezultati natječaja, slike i brošura dostupni su u elektronskom obliku na mrežnim stranicama Gradske knjižnice Oroslavje.

Najuspješnijim malim i velikim pjesnicima dodijeljene su prigodne nagrade, pohvale i priznanja, nakon čega je uslijedilo druženje uz prigodni domjenak.

U glazbenom dijelu programa nastupio je Tamburaški trio ŠUDIGO pod mentorskim vodstvom profesora Petra Varge.