Od mora do vrha Maroko (25.10.2019.)


U Gradskoj knjižnici Oroslavje gostovao je koprivnički putopisac i strastveni planinar Matej Perkov. Matej je održao predavanje o jednoj od svojih ekspedicija od mora do vrha na koju se uputio prije četiri godine. Živopisno i uz brojne fotografije ispričao je svoje zgode i nezgode iz Maroka u kojem je krenuo na najviši vrh Sjevene Afrike - Toubkal (4165 mnv) krenuvši od obale Atlantskog oceana. Matej je na put koji je trajao mjesec dana krenuo sam sa svojimi plišanim prijateljem Ivicom, a do planine je morao prohodati čak 280 kilometara! Na tom ga je putu pod budnim okom pratila policija kojoj je zadatak bio paziti na njegovu sigurnost. Nakon što je došao do planine koja mu je bila cilj i počeo se penjati, doživio je snijeg i led u Africi što ga je posebno fasciniralo te su tamo nastale i neke od njegovih najdražih planinarskih fotografija. 

Perkov je Maroko opisao kao jeftinu i sigurnu turističku destinaciju koja je relativno blizu te ju rado preporučuje za posjetu.

Nakon predavanja predstavljena je i njegova nova knjiga "Želim dotaknuti nebo" u kojoj autor na 300-injak stranica popraćenih mnoštvom zanimljivih fotografija priča svoje viđenje planinske romantike. Ovaj vrijedan planinarski putopis možete posuditi u Gradskoj knjižnici Oroslavje