Kako je Pavlek postao svoj čovek (24.05.2019.)


U Gradskoj knjižnici Oroslavje predstavljena je knjiga Dragutina Kontaka "Kako je Pavlek postao svoj čovek" i najavljena nova zbirka poezije "Riječ po rieč". Gosti večeri bili su autor Dragutin Kontak, urednica i recenzentica Vlasta Horvatić-Gmaz i recitatorska grupa od sedam članica koju je vodila profesorica Barica Gradiški. Naši su nas gosti kroz Pavlekove priče i prisjećanja na davne događaje, razdoblja i emocije odveli u Zagreb pedesetih godina prošlog stoljeća. Glavni junak Pavlek, petnaestogodišnji je dječak koji je iz malog Zagorja došao u veliki Zagreb na trogodišnje učenje zanata. Večer je započela čitanjem odabranih ulomaka iz knjige, nakon čega su riječ preuzeli urednica i autor. 

Na samom kraju programa članice recitatorske grupe pročitale su po jednu pjesmu iz nove zbirke, nakon čega je uslijedilo druženje s autorom i domjenak.

Gradska knjižnica Oroslavje zahvaljuje svim sudionicima - autoru, urednici, recitatorskoj grupi, djelatnicama knjižnice, medijima i svim uzvanicima koji su upriličili ovu književnu večer. 

Knjiga "Kako je Pavlek postao svoj čovek" topla je preporuka za čitanje, a možete ju posuditi u Gradskoj knjižnici Oroslavje.